WEKO3
アイテム
韓国魚類養殖業における問題点
http://hdl.handle.net/10069/29846
http://hdl.handle.net/10069/29846f136ba9c-aa6a-4bae-8462-86959fc5945c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
suisan73_025.pdf (216.0 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-11-27 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 韓国魚類養殖業における問題点 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 活魚需要 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | demand for live fish | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 賃金上昇 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | rise of wages | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 餌料価格上昇 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | rise of feeds prise | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 輸入活魚増加 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | increase of imported live fish | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
朴, 九秉
× 朴, 九秉× 八木, 庸夫 |
|||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 37092 | |||||
姓名 | Park, Koo-Byong | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 37093 | |||||
姓名 | Yagi, Tsuneo | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Problems in the Fish Mariculture in Korea | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | 日韓両国における養殖漁業の比較研究―5 | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | A Comparative Study on Japanese and Korean Aquaculture-5 | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Since around the mid-1960s, aquaculture in Korea has been developed drastically. However, the main aquaculture has been shellfish and seaweeds, and the production of fish farming had been negligible. It was not until the beginning of the 1980s that the fish farming in Korea began developing. Since then, most of the consumers preferred to the high-valued raw fish according to the rapid increase of income. The change of the patterns of fish consumption motivated a rapid development of the fish mariculture. Now, the fish mariculture is popular with a large market demand. The main fishes produced by the fish mariculture are red sea bream, rock fish, yellowtail, Japanese flounder, and sea bass. Among them, the yellowtail is a major part of the fish mariculture. Recently, the fish mariculture has confronted with some difficulties such as a sudden rise of wages and the cost of feeds, and the sharp drop in the price of the fish occurred by the imported live fish. Especially, the red sea bream imported from Japan weakened greatly the Korean fish mariculture. As a conclusion, the outlook of Korean fish mariculture is not so bright. | |||||
書誌情報 |
長崎大学水産学部研究報告 p. 25-26, 発行日 1993-02 |
|||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 05471427 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00178473 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | NAID | |||||
関連識別子 | 40002770921 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 長崎大学水産学部 | |||||
引用 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 長崎大学水産学部研究報告, v.73, pp.25-26; 1993 |