WEKO3
アイテム
韓日両国の養殖マダイ肉質の体脂肪及びアミノ酸の含量比較
http://hdl.handle.net/10069/29850
http://hdl.handle.net/10069/298503145a702-9582-4027-9039-799b007d8ef1
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
suisan73_049.pdf (447.4 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-11-27 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 韓日両国の養殖マダイ肉質の体脂肪及びアミノ酸の含量比較 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 養殖マダイ | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | cultured rea sea bream | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 肉質 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fleshy substance | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 脂質組成 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | lipid composition | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アミノ酸組成 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | amino acid composition | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
崔, 鎮浩
× 崔, 鎮浩× 槌本, 六良× 橘, 勝康 |
|||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 37109 | |||||
姓名 | Choi, Jin-Ho | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 37110 | |||||
姓名 | Tsuchimoto, Mutsuyosi | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 37111 | |||||
姓名 | Tachibana, Katsuyasu | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | A Comparative Study on Body Fat and Amino Acid Contents in Flesh of Red Sea Bream (Pagrus major) Cultured in Korea and Japan | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | 日韓両国における養殖漁業の比較研究―9 | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | AComparative Study on Japanese and Korean Aquaculture-9 | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | This study was designed to compare the contents of body fat and amino acid contents in flesh of red sea bream (Pagrus major) cultured in Yosu, Korea, and Nagasaki, Japan. In view of this purpose, body length and weight, Rohrer and T. M. indexes, body fat and its fatty acid contents, and amino acid contents were investigated. Body length and weight of red sea bream cultured in Japan were significantly higher than those cultured in Korea. Obese degree estimated by Rohrer and T. M. indexes of red sea bream cultured in Japan were obviously higher than those cultured in Korea. The content of body fat estimated by T. M. index of red sea bream cultured in Japan was higher about two times than those cultured in Korea. The contents of essential fatty acids were high in red sea bream cultured in Japan, while ω-3 PUFA (polyunsaturated fatty acid) contents and ω-3/ω-6 ratio were high in those cultured in Korea. The contents of essential amino acids in red sea bream were higher in Japan than in Korea, but there was no significant differences between total amino acid contents of red sea bream cultured in both Korea and Japan. | |||||
書誌情報 |
長崎大学水産学部研究報告 en : Bulletin of the Faculty of Fisheries, Nagasaki University 巻 73, p. 49-53, 発行日 1993-02 |
|||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 05471427 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00178473 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | NAID | |||||
関連識別子 | 40002770920 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 長崎大学水産学部 | |||||
引用 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 長崎大学水産学部研究報告, v.73, pp.49-53; 1993 |