WEKO3
アイテム
子どもの生活習慣病の観点から見た学校給食における脂肪摂取量に関する研究
http://hdl.handle.net/10069/9765
http://hdl.handle.net/10069/976520f4c043-dd4c-408a-9b33-b9fb96c63645
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
KJ00004725337.pdf (1.0 MB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2008-02-04 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 子どもの生活習慣病の観点から見た学校給食における脂肪摂取量に関する研究 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | children | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | school lunch services | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fat intake | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | lifestyle-related diseases | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
秋永, 優子
× 秋永, 優子× 中村, 修× 渡邊, 美穂× 片渕, 結子× 谷, 遼平× 宮崎, 藍× Akinaga, Yuko× Nakamura, Osamu× Watanabe, Miho× Katafuchi, Yuiko× Tani, Ryouhei× Miyazaki, Ai |
|||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 95124 | |||||
姓名 | Akinaga, Yuko | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 95125 | |||||
姓名 | Nakamura, Osamu | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 95126 | |||||
姓名 | Watanabe, Miho | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 95127 | |||||
姓名 | Katafuchi, Yuiko | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 95128 | |||||
姓名 | Tani, Ryouhei | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 95129 | |||||
姓名 | Miyazaki, Ai | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Study on the Fat Intake from School Lunch Services from the Perspective of Lifestyle-related Diseases in Children | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The issue of fat intake that is said to be a big cause of lifestyle-related diseases in children and the recommended fat intake to be served in school lunches for improved health were studied. The fact was confirmed that children suffering from lifestyle-related diseases are on the increase and that a rather high percentage of children have an excessive fat intake. The ratio of fat-derived energy was also proved to be high in many school lunch services. In consideration of the great influence of school lunch services on the health of children, the target ratio indication of fat-derived energy should be lowered to 25%-30%, or to 25%. It is necessary that the menu is made out to target toward 25% for the ratio of fat-derived energy. | |||||
書誌情報 |
長崎大学総合環境研究 巻 9, 号 1, p. 63-68, 発行日 2006-11-01 |
|||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13446258 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11358045 | |||||
sortkey | ||||||
値 | P00063-P00068 | |||||
引用 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 長崎大学総合環境研究. 2006, 9(1), p. 63-68 |